MC Titan

Črvnc
07
logobig.png
Napsal Nightik, 17:00
(18,737 Zobrazení / 28 Se líbí)
93 Komentáře
Milí hráči a přátelé,

Dnes tomu je již přes neuvěřitelných 10 let, co jsem já osobně s řadou dalších kamarádů, propadl hře jménem Minecraft. Jako pro ostatní, tak i pro mne to nebyla jen obyčejná hra, ale možnost si budovat svůj vlastní svět a sdílet jej s dalšími spoluhráči. Z nevinného hraní a zábavy se stala myšlenka, která vedla k založení soukromého malého serveříku, který se záhy proměnil ve velkolepý koníček - MC Titan.

logobig.png

Bylo nebylo!
Kdo by vůbec tenkrát v roce 2012 tušil, že to bude dlouhá cesta, která skončí až v roce 2022. Cesta, která nejenom mně, ale i řadě ostatních ovlivnila, či dokonce změnila, život. Cesta, během které jsem potkal mnoho úžasných lidí a naučil se mnoho nového. Cesta, která občas přecházela v opravdu divokou jízdu a vyžadovala mnoho sil a převelikou mentální kapacitu, ale s ohlednutím zpět mohu jen konstatovat, že bych rozhodně tyto cenné zkušenosti a vložený čas za nic neměnil.

Vše to začalo, kdy prakticky Minecraft byl v plenkách, ale řadě z nás bylo jasné, že se jedná o velkou věc, která ještě neukázala svůj plný potenciál. Čím více jsme se do něj ponořovali, tím více jsme přicházeli na nové a nové aspekty, které můžeme využít a obohacovat jimi MC Titan. Tedy vymýšlet, stavět a utvářet nový obsah všemi možně dostupnými prostředky. Stejně tak jako programovat si namíru a technicky zajišťovat, co je nutné. Poté vše rozvíjet a samozřejmě sledovat, jak si ostatní užívají toho, co jsme zde vytvořili a to je to, co minimálně mně, ale jistě i ostatním, dodávalo energii a zápal pro další práci, objevy a nápady, do kterých se dále můžeme pustit. Samozřejmě ne vždy se dařilo, ale to je součást života. Díky omylům se člověk učí a z věcí, které jej dostanou na kolena, se může oklepat a pokračovat dále.

Jak se to mohlo stát?
Pravděpodobně se řada z vás sama sebe ptá, proč k tomuto došlo a jak je to možné? Odpověď může být jednoduchá i složitá. Pokud se podíváme na hlavní problém, tak realita je taková, že ať se nám to líbí, nebo ne, řada kmenových jedinců v rámci admin teamu, mě nevyjímaje, již nemá tolik volného času, aby se naplno mohla věnovat agendě kolem správy, vývoje, tvorbě obsahu a dalších esenciálních věcí nutných pro chod projektu a jeho serverů. Pracovní nároky a soukromý život více a více všem interestovaným ukrajoval i ty poslední zbytky volného času až do chvíle, kdy bylo již jasné, že situace je již neřešitelná a jsme v pomyslném patu, který nás samozřejmě všechny aktivní jedince v admin teamu sužoval, protože máme stále mnoho plánů a nápadů, které ale prostě nemáme kapacitu na to realizovat. Proto došlo z mé strany k rozhodnutí, že se nemá cenu více trápit a odhodlat se k nelehkému řešení.

Není všem dním konec...
Samozřejmě za MC Titan děkuji bez rozdílu všem hráčům, kteří stále hrají, či hráli, na projektu a doufám, že to je a vždy bylo místo, na které budeme ještě všichni společně dlouho v budoucnu vzpomínat. MC Titan nebyl nikdy o co největší komunitě hráčů, která měla dosahovat závratných výšin. I když jednu chvíli zde hrálo tisíce hráčů napříč různě zaměřenými servery, nikdy to nebyl ten hlavní cíl. Leč bych ale lhal, kdybych řekl, že to nebyla velice příjemná skutečnost.

Prioritně projekt byl ale o tom vytvářet virtuální místečko pro všechny hráče, hledající něco jiného a odlišného, než bylo nabízeno všude kolem. Nechci otřele říkat originálního, ale něco, co má svoji vlastní pomyslnou duši a kouzlo. Místo, které by nebylo jen na potřebu zabití času, ale právě pro pocit, že je součástí skvělé komunity, kde každý, pokud to chce, má své místo jisté kdykoliv a za jakékoliv situace.

Dále za sebe bych chtěl předně poděkovat všem stávajícím i minulým členům admin teamu, kteří se ať už v jakékoliv fázi podíleli na správě a rozkvětu našeho projektu. Nikdy to nebyla procházka růžovým sadem, ale myslím si, že každý, kdo přiložil ruku k dílu, může být na co pyšný. Za onu dlouhou dobu se v admin teamu vystřídaly stovky osob a já jsem rád, že jsem každého mohl potkat a spolupracovat. V dobrém i zlém. :)

Budu rád, když se zde do tohoto topicu podělí každý o své vzpomínky a historii, případně rozloučení. Je to na každém, co mu sedne. V navazující novince jsou poté již techničtější informace k tomu, co bude následovat.

V příloze jsem ještě vybral kolekci náhodných obrázků z MC Titanu, které zachycují různorodé chvíle projektu. Pokud máte své screenshoty, se kterými se chcete podělit, tak sem s nimi! :)

Rád bych všem popřál štěstí, ať se každý drží toho, na čem mu záleží a doufám, že se opět shledáme u něčeho nového a neznámého.

S láskou, Nightik

Předešlá novinka vysvětluje do podrobna konkrétnější kroky, co toto znamená pro servery. Prosím, přečtěte si i ji pro více informací!
Črvnc
07
Napsal Nightik, 17:00
(3,008 Zobrazení / 6 Se líbí)
0 Komentáře
Pokračování předešlé novinky...

Co přesně oficiální ukončenání projektu znamená? Znamená to, všechny servery, až na vyjímku pár, na kterých stále aktivně hrají hráči, se vypínají. Zároveň to znamená, že se již momentálně žádné nové servery nepřipravují a servery, které byly ve fázi příprav, se zastavují. Servery, které se ponechají online, zůstávají bez rozšířené podpory admin teamu a budeme se pouze starat o jejich online stav.

V rámci ukončení projektu nás čeká řada změn, které si zde popíšeme pro každý zasažený server, či službu.

Jednotlivé herní servery:
  • Lobíčka
    • Lobby
      • Server nadále oficiálně zůstává online
    • Survival
      • Server nadále oficiálně zůstává online z důvodu, že je na něm přítomna řada aktivních hráčů, které nechceme ochudit o jejich aktuální hraní
        • Co to znamená? Na serveru nadále mohou hráči hrát v nezměněné podobě, jako do dnes. Nic je nebude omezovat, avšak musí počítat s tím, že na serveru již nemohou očekávat podporu ze strany admin teamu.
      • Dokud na tomto serveru budou aktivně hrát hráči, nebudeme jej vypínat
    • Skyblock
      • Server se dnešním dnem oficiálně vypíná
    • Creative
      • Server se dnešním dnem oficiálně vypíná
    • Realms - Hráčské servery
      • Servery se dnešním dnem oficiálně vypínají
      • Majitelé aktivních hráčských serverů nás mohou kontaktovat a můžeme se domluvit na poskytnutí aktuální mapy
  • Pokécloud
    • Server se dnešním dnem oficiálně vypíná
    • Z důvodu, že se jedná o módovaný server, nebude k dispozici stažení světa
  • Dinocraft
    • Server se dnešním dnem oficiálně vypíná
    • Z důvodu, že se jedná o módovaný server, nebude k dispozici stažení světa
  • Dinomania
    • Server se dnešním dnem oficiálně vypíná
    • Z důvodu, že se jedná o módovaný server, nebude k dispozici stažení světa
  • Greggit
    • Server se dnešním dnem oficiálně vypíná
    • Z důvodu, že se jedná o módovaný server, nebude k dispozici stažení světa
Teamspeak:
Teamspeak server nadále bude online pro jakékoliv potřeby hráčů, rozhodně se neplánuje v blízké době vypnout. Samozřejmě že nadále na něm můžete potkávat bývalé členy admin teamu a klidně si s nimi popovídat. :)

Web mctitan.cz:
Tento web nadále bude dostupný se všemi informacemi a historií v podobě, jako dnes. V brzké době se zpřístupní kompletní obsah s kategoriemi starých serverů, které jsou dávno vypnuty a nebyly mnoho let k vidění. Kdo se tedy bude chtít čas od času vrátit zpět do historie, má možnost sem vždy skočit a pročítat si, zavzpomínat. Řada sekcí - hlavně serverové sekce, bude mít vypnuto vkládání nových příspěvků, ale do jiných zbylých sekcí bude nadále možné psát a komunikovat.

Ve světle zmíněných změn se vypínají veškeré dotace na chod serverů, stejně tak možnost hlasování.

V rámci zachování přehlednosti jsou komentáře v tomto topicu vypnuté. Pokud se chcete rozloučit, či zanechat vzkaz, komenrář, učintě prosím v předcházející "hlavní" novince. Stejně tak pro zbývající detaily.